Λόγος και Ανάγκη: Το επείγον στον Φρόυντ

Zao Wou-Ki, «Φόρος τιμής στον Claude Monet», Τρίπτυχο, 1991.

από τον Νικόλα Ζορμπά

Έξι συνεδρίες, κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, όπου θα επιχειρήσουμε να περισφίξουμε τη διάσταση της περίπτωσης επείγοντος στον Φρόυντ και τις μορφές με τις οποίες αυτή εμφανίζεται στα φροϋδικά κείμενα. Στόχος μας η καλύτερη κατανόηση των φροϋδικών θεωρητικών εννοιών που σχετίζονται με το επείγον καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο ο Φρόυντ αντιλαμβάνονταν τη συνθήκη του επείγοντος στην αναλυτική πρακτική του.

Για τις αναπτύξεις μας θα οδηγηθούμε από τις αναγνώσεις της φροϋδικής θεωρίας από τον Λακάν και από την προοπτική που ανοίγει το λακανικό πεδίο «πέρα από την αρχή της ευχαρίστησης».

Σε αυτή μας την προσπάθεια θα συνομιλούμε και θα αντιπαραθέτουμε απόψεις με τους συμμετέχοντες και με τη συνάδελφο, μέλος του φόρουμ του λακανικού πεδίου, Γεωργία Χριστέλη με στόχο η ανάγνωση των φροϋδικών κειμένων να φωτιστεί από διαφορετικές αναγνωστικές γωνίες.

Οι σύνδεσμοι για τα σεμινάρια θα αποστέλλονται συγκεντρωτικά στις αρχές του κάθε μήνα στα μέλη του Φόρουμ και της Κλινικής Εκπαίδευσης του Λακανικού Πεδίου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε
με τον Πάνο Σερέτη, γραμματεία της ΚΕΛΠ,
+30 697 33 52 048
pan.seretis@gmail.com
ή με το mail του Φόρουμ
info@champlananien.gr

Ημερομηνίες

Παρασκευή 19:00 – 20:30
20 Νοεμβρίου 2020
18 Δεκεμβρίου 2020
15 Ιανουαρίου 2021
19 Φεβρουαρίου 2021
16 Απριλίου 2021
28 Μαΐου 2021

Τόπος διεξαγωγής

Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού-Αργυρούπολης
Αγίας Βαρβάρας 36, 164 52
Αργυρούπολη, τηλ. 210 9961000 (στάση Μετρό Αργυρούπολη).

Πίσω: Πρόγραμμα εκπαίδευσης